Werkwijze

Voor de familieshoot


Wie zijn jullie? Wat vinden jullie leuk en niet leuk? Waar moet ik rekening mee houden? En wat kan ik voor jullie betekenen? Tijdens een uitgebreide online aanmelding kunnen jullie me alles vertellen. We prikken een datum en de voorpret kan beginnen. Verder leggen we niets vast, behalve dat de fotoshoot bij jullie thuis is.

Tijdens de familieshoot

Jullie huis is het beste decor
Je denkt vast: mijn huis is niet fotogeniek. Juist wel! Puurder dan een familieshoot thuis wordt het niet. Want alleen daar kun je al je emoties laten gaan. Al je mooie en rauwe kantjes laten zien, en je vooral niet anders voordoen dan je bent. Ik vind thuis een magische plek en het beste decor voor speciale familiefoto’s.

Als een kameleon

 

Als ik fotografeer, ben ik een soort kameleon die zich aanpast aan de energie in huis. Het voelt heel normaal dat ik er ben. Tenminste, dat hoor ik van anderen . Van buiten ben ik rustig en van binnen druk. Druk bezig met mooie fotokansen spotten en jullie fotoverhaal bewaken. Daarbij voel ik feilloos aan of ik dichtbij kan komen, of beter afstand kan houden. Vindt jouw kind het bijvoorbeeld moeilijk om contact te leggen? Of is je hond zenuwachtig met onbekenden in de buurt? Ik beweeg altijd mee.

Laat alle verwachtingen los

Een fotoshoot kan best spannend zijn. Ineens staat er iemand met een camera in huis, en je wil er natuurlijk zo leuk mogelijk op staan. Maar eigenlijk hoef je helemaal niet ingewikkeld te doen over foto’s maken. Omdat echte, niet-geposeerde momenten het leukst zijn. En het mooie is: daarvoor hoef je niets anders dan jezelf te zijn. Oké, dat klinkt misschien makkelijker dan het is. Daarom een tip van mij: laat alle verwachtingen los. Over hoe je overkomt, hoe je eruitziet. Wees gewoon jezelf, samen met je kind, hond, partner of ander familielid. Dan is de kans groot dat je authentiek op de foto’s staat én blij bent met het resultaat.

Na de familieshoot

Na een dag (of dagdeel) foto’s maken zit het erop. Al 3 weken daarna krijgen jullie een preview van de fotoshoot. En na 3 weken is het zover, het moment waarop jullie hebben gewacht: reveal time! Zo speciaal altijd. Via een persoonlijke online galerij zijn alle foto’s te zien, te downloaden en te delen met iedereen die jullie liefhebben. Kiezen jullie ook voor een familiealbum? (aanrader!)Geen draaiboek 

 

Ik werk niet met een draaiboek of vooraf bedachte poses. Omdat spontane momenten juist zo waardevol zijn. Die raken je, en brengen je terug naar dat moment. Dat moment hoe je dochter naar je keek toen je d’r stevig knuffelde. Hoe je hond op schoot sprong toen je chips at. Of hoe
jullie als (huisdieren)ouders elkaar een liefdevolle blik toewierpen toen jullie kind iets grappigs deed. Dat bedenk je niet van tevoren, maar betekent alles.


Dichtbij en echt

 

Ik gebruik een 35mm-lens. 35mm is de kijkhoek die je zelf als mens ook hebt. En foto’s met zo’n lens, zijn foto’s die je echt voelt. Kijk, ik geef een voorbeeld: 

[voorbeeld]

Zie je? Ik maak dus geen standaard composities. Wel speel ik met licht, kleur, vormen en ruimte. Als ik fotografeer, zoek ik continu naar toffe fotokansen. Een bijzonder schaduwspel door glas-in-lood? Leuk doorkijkje naar de kinderkamer? De kat die stiekem een snack van tafel pakt? Love it.

Zijn wij een match?

 

Denk je nu: wil ik ook. Leuk! Plan gerust een playdate in, en dan kom ik graag bij jullie langs. Twijfel je nog of mijn stijl iets is voor jouw gezin? Doe dan deze korte quiz: 

  • Ik irriteer me aan familiefoto’s op m’n telefoon, waar ik nooit meer naar kijk.
  • Ik weet dat ik superblij word van professionele foto’s, en wil ze nu eindelijk laten maken.
  • Ik ben niet bang om emoties te tonen.
  • Ik ben allergisch voor opgeprikte familiefoto’s. Matchende kleren en allemaal op een rijtje? Mij niet gezien.
  • Ik waardeer spannende composities en een fotograaf die speelt met kleur, vorm en licht (Tessa dus ;))

Meerdere keren JA? Laten we afspreken! 

Chat openen
Hi! Hoe kan ik je helpen?